Usługi kosmetyczne

Kwas pirogronowy

Kwas pirogronowy jest jednym z najnowszych odkryć w dziedzinie kosmetologii. Zabieg z jego wykorzystaniem jest bezpieczny i bezbolesn. Kwas pirogronowy, jako jeden z niewielu produktów stosowanych w kosmetologii, może być stosowany w przypadku skór ze zmianami ropnymi oraz siecią rozszerzonych naczyń – w obu przypadkach przynoszą spektakularne efekty. Kwas ten posiada również właściwości sebostatyczne i antybaktryjne, dzięki którym znajduje zastosowanie w zabiegach przeciwtrądzikowych .

 Efekty: zmniejszenie grubości warstwy rogowej naskórka, zrównoważenie środowiska bakteryjnego skóry, likwidacja istniejących zaskórników oraz zahamowanie powstawania nowych, regulacja wydzielania sebum, zmniejszenie łojotoku, zamykanie rozszerzonych porów, spłycenie blizn potrądzikowych, rozjaśnienie przebarwień.

 

asa_paganini_183@mailxu.com